dimarts, 4 de desembre del 2007

Lassanya de carn

Ingredients (2 persones):
+ 6 plaques de lasanya (nosaltres fem servir aquestes que van al forn sense haver de bullir)
+ 250g carn picada
+ 1 o 2 cebes (depenent de la mida)
+ 1 albergínia (opcional)
+ salsa beixamel
+ tomàquet triturat (opcional)
+ vi blanc
+ formatge
+ sal
+ oli
+ pebre

Preparació:
Peleu i talleu la ceba ben petita. Si heu decidit posar albergínia, peleu-la i talleu-la a dauets. Poseu l'albergínia a la paella amb una mica d'oli i, quan s'hagi encongit una mica, afegiu-hi la ceba. Quan us sembli que li falta poc per estar cuita, afegiu-hi la carn picada i remeneu-ho tot bé. Salpebreu al gust i poseu-hi un raig de vi blanc, també segons el vostre gust. Si voleu posar-hi tomàquet, poseu-li només la quantitat que us calgui per barrejar bé la carn sense que sigui líquid, ja que no volem una salsa.
Mentre la carn es cou, prepareu la salsa beixamel que ha de ser més aviat líquida, sobretot si feu servir les plaques de pasta que no cal bullir.
En uns plats o recipients per a fer lasanya, poseu-hi una mica de salsa beixamel, una placa de pasta, una mica de la barreja cuita amb la carn i així successivament. Quan poseu la última placa de pasta, poseu-hi a sobre força salsa beixamel i després, formatge ratllat.
Poseu el forn a la temperatura que us indica l'envàs de la pasta (normalment uns 180 graus) i deixeu els recipients amb la lasanya el temps indicat (uns 40 min).
Apa a llepar-se els dits!

2 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Hola, som de la empresa Ormobook i ens agradaria contactar amb tu per fer una refèrencia a un llibre de professor de 1r de Batxillerat.
El nostre telèfon és 932 656 282 (Ext. 220)