dimecres, 21 de novembre del 2007

Panellets

Aquesta recepta me l'ha donat la meva mare, que és la que feia la meva àvia i, si mai tinc fills, és la que els hi ensenyaré.

Ingredients (aprox. 30-40 unitats):

+ 500 g ametlla triturada
+ 350 g sucre en pols
+ 3 rovells d'ou
+ 1 clara d'ou
+ 1/2 cullerada petita de vainilla
+ essència de llimona o la pell d'una llimona petita
+ pinyons, ametlles,... al gust de cadascú

Preparació:
Barregeu l'ametlla triturada, el sucre en pols, els rovells, la clara, la vainilla i la llimona i amasseu. Potser el principi, es una barreja que sembla que mai s'unirà, no desistiu, amasseu una bona estona. Quan ja sigui una massa unificada que no se us enganxa als dits, tapeu-la amb un drap de cuina i deixeu-la reposar 2 hores com a mínim.
Si després del repòs, veieu que és molt dura podeu afegir-hi una mica de clara d'ou muntada, amasseu una mica i ja podreu començar a fer els panellets.
Escalfeu el forn a uns 200º.
Feu els panellets (normalment són en forma de boletes) i incrusteu-hi els pinyons, ametlles,... o arrebosseu-los amb coco, segons el vostre gust. També els hi podeu donar una pinzellada de rovell d'ou per què quedin d'un color més daurat.
Una vegada tingueu els panellets fets, poseu-los al forn i vigileu-los durant uns 5-10 min fins que comencin a estar una mica daurats.
No us preocupeu si quan els retireu del forn semblen tous, al refredar-se s'enduriran una mica.
Apa a llepar-se els dits!