dijous, 22 de febrer del 2007

Salsa Beixamel

Ingredients:
+ llet
+ 1 o 2 cullerades de farina
+ 1 cullerada de margarina
+ nou moscada
+ sal

Preparació:
Posar una paella al foc i desfer-hi la margarina a foc lent. Una vegada desfeta afergir-hi una cullerada de farina i remoure fins que aquesta estigui ben desfeta amb la margarina. Si veiem que queda margarina desfeta sense barrejar-se amb la farina, afegir una mica més de farina. A continuació, afegir llet i no deixar de remoure amb el foc lent per evitar que es facin grumolls. Poseu-hi tanta llet com considereu, jo a vegades, si em sembla que em quedarà espessa, n'hi afegeixo ja que sempre hi sóc a temps de fer-la espessir. Si voleu una beixamel molt espessa, aneu afegint la llet a mida que la massa de farina i margarina va absorbint fins que considereu que està al vostre gust.
Quan quedi tot ben lligat i comenci a fer xup xup, sense deixar de remenar, afegiu nou moscada i sal al vostre gust i quan considereu que està al vostre punt, ja podeu retirar-la del foc.
Apa a llepar-se els dits!

Indicació:
Cada casa té el seu truc i la seva forma de fer-la. A mi no em queda com a la meva mare i segur que a ella tampoc li deu quedar com li quedava a la meva àvia, però el que compta és que ens surt una beixamel ben bona! Així, que aquesta recepta només és una idea, proveu-la i improvitzeu fins trobar la vostra beixamel.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs per que quedi molt més bona, una solució fàcil consisteix en usar els ingredients bàsics de la beixamel: mantega! (on s'es vist fer una beixamel amb margarina...)

Anònim ha dit...

jo primer sofregeixo una ceba ben picada en oli d'oliva bó i després hi poso la farina fins que queda una mica rossa ... i després la llet poc a poc per anar espessint, la nou moscada i la sal

ni mantega ni margarina !!!

Anònim ha dit...

jo he provat la teva recepta i m'ha sortit boníssima! Moltes gràcies!