dissabte, 17 de febrer del 2007

Crema de carabassó (o de pastanaga)

Ingredients (per a dues persones):
+ 1 carabassó (5 o 6 pastanagues)
+ 2 o 3 patates
+ 1 o 2 cebes
+ sal i oli
+ llet (opcional)
+ formatge Emmental (opcional)

Preparació:
Poseu aigua en una olla i mentre l'aigua s'escalfa, renteu i talleu el carabassó (o les pastanagues) en rodanxes gruixudes (2-3 dits d'ample). Afegiu el carabassó a l'olla. Peleu i talleu les cebes i les patates en 4 trossos i afegiu-les també a l'olla. Quan arribi al punt d'ebullició poseu-hi la sal i l'oli al vostre gust i deixeu que bulli durant uns vint minuts, fins que la verdura sigui fàcil de partir amb una cullera. Retireu l'olla del foc, poseu la verdura sense el brou en un recipient apte per ser triturada amb la batedora (Minipimer) i tritureu-la.
Ara tenim dues opcions, tant si ha quedat molt espessa com si no, podem afegir-hi llet al nostre gust o bé, si la llet no ens agrada gaire i és massa espessa, podem posar-hi el brou de la mateixa verdura que ens ha sobrat.
A més, també podem posar-hi per sobre una mica de formatge.
Apa, a llepar-se els dits!!!


Amb el brou sobrant també podem preparar-nos pel següent àpat una bona sopa.

1 comentari:

Rosalita ha dit...

jo com a formatge li he afegit un 'quesito' i hi he ratllat una mica de nou moscada...mmmm...boníssima!