dissabte, 3 de març del 2007

Croquetes de carn

Ingredients (aprox. 14 croquetes):
+ 500 gr. carn picada de porc
+ 2 cebes
+ salsa beixamel molt espesa
+ 1 ou
+ pa ratllat (farina de galeta)
+ sal i pebre
+ oli

Preparació:
Pica la ceba ben petita i posa-la en una paella amb oli a foc mig. Quan la ceba estigui quasi cuita (ja sigui transparent cap a daurada), afegeix-hi la carn picada i remou de tal manera que no quedin trossos grossos compactes. Deixa coure removent de tant en tant, fins que la carn estigui feta. Salpebra-la al teu gust.
Mentre la carn es cou, prepara a part una salsa beixamel ben espesa. No ens en cal una gran quantitat.
Deixa refredar una mica la carn picada amb ceba i la beixamel. Barreja una mica de beixamel amb la carn i amassa la barreja. Ves afegint beixamel fins que et quedi una massa prou consistent. Fes les croquetes amb la massa. Depenent de la mida que les facis, te'n sortiran més o menys.
Bat un ou en un plat, en un altre plat posa-hi el pa ratllat i ja pots arrebossar les croquetes passant-les primer per l'ou i després pel pa ratllat.
Quan les tinguis totes arrebossades, les pots fregir o bé congelar per un altre dia. Això ho decideixes tu!
Apa a llepar-se els dits!