dissabte, 23 de juny del 2007

Pastís de maduixa

Ingredients (6 racions):


Preparació:
Per aquest pastís no tinc la recepta, però el podeu trobar cada dissabte al mercat de Dortmund per menys de 5€.
Ja sabeu, és una bona excusa per fer-nos una visita!
Apa a llepar-se els dits!

Truita de patates

Ingredients (per a dues o tres persones):
+ 5 ous
+ patates (quantitat depenent de la grandària)
+ 2 cebes
+ sal
+ oli

Preparació:
Pelar, rentar i tallar la ceba a trossos petits. Fregir la ceba a foc lent en una paella amb oli. Pelar, rentar i tallar les patates a trossos petits. Posar oli abundant a la paella i fregir les patates quan aquest estigui calent. Mentre batre els ous en un bol i posar-hi sal. Una vegada es tingui la patata fregida posar-la en la paella amb la ceba i posar-hi sal. Posar tot (patata i ceba) al bol amb els ous i barrejar bé. Posar aquesta barreja en una paella amb una mica d'oli a foc lent. Moure la paella per tal que la truita no s'enganxi a la paella. Quan sembli que la part de baix de la truita ja estarà cuita, toca girar-la. Posar un plat gran sobre la paella i tombar la paella de tal manera que la truita ens quedi sobre el plat. Tornar a posar la truita a la paella i acabar de coure movent la paella de tant en tant.
Apa a llepar-se els dits!


dimarts, 19 de juny del 2007

Col-i-flor amb beixamel

Ingredients (per a dues o tres persones):
+ 1 col-i-flor
+ salsa beixamel no molt espesa
+ 2 o 3 talls fins de pernil salat
+ formatge ratllat
+ sal

Preparació:
Treure les fulles de la col-i-flor i tallar-la a trossos partint la per les branques en les que està formada. Netejar-la bé i posar-la en una olla a bullir durant 20 minuts a partir del moment en que comença a bullir. Mentre bull, fer la salsa beixamel.
Quan la col-i-flor estigui cuita, posar-la en una safata apte per forn i afegir-li la salsa beixamel per sobre.
Ara ja podem posar a escalfar el forn a uns 180 graus. Tallar a trossets petits els talls de pernil salat i escampar per sobre la col-i-flor juntament amb el formatge. Una vegada el forn estigui calent, posem la safata al forn durant uns 10 minuts fins que veiem que el formatge està fos o, si ho preferim, una mica torrat.
Apa a llepar-se els dits!