dijous, 22 de febrer del 2007

Salsa Beixamel

Ingredients:
+ llet
+ 1 o 2 cullerades de farina
+ 1 cullerada de margarina
+ nou moscada
+ sal

Preparació:
Posar una paella al foc i desfer-hi la margarina a foc lent. Una vegada desfeta afergir-hi una cullerada de farina i remoure fins que aquesta estigui ben desfeta amb la margarina. Si veiem que queda margarina desfeta sense barrejar-se amb la farina, afegir una mica més de farina. A continuació, afegir llet i no deixar de remoure amb el foc lent per evitar que es facin grumolls. Poseu-hi tanta llet com considereu, jo a vegades, si em sembla que em quedarà espessa, n'hi afegeixo ja que sempre hi sóc a temps de fer-la espessir. Si voleu una beixamel molt espessa, aneu afegint la llet a mida que la massa de farina i margarina va absorbint fins que considereu que està al vostre gust.
Quan quedi tot ben lligat i comenci a fer xup xup, sense deixar de remenar, afegiu nou moscada i sal al vostre gust i quan considereu que està al vostre punt, ja podeu retirar-la del foc.
Apa a llepar-se els dits!

Indicació:
Cada casa té el seu truc i la seva forma de fer-la. A mi no em queda com a la meva mare i segur que a ella tampoc li deu quedar com li quedava a la meva àvia, però el que compta és que ens surt una beixamel ben bona! Així, que aquesta recepta només és una idea, proveu-la i improvitzeu fins trobar la vostra beixamel.

dissabte, 17 de febrer del 2007

Crema de carabassó (o de pastanaga)

Ingredients (per a dues persones):
+ 1 carabassó (5 o 6 pastanagues)
+ 2 o 3 patates
+ 1 o 2 cebes
+ sal i oli
+ llet (opcional)
+ formatge Emmental (opcional)

Preparació:
Poseu aigua en una olla i mentre l'aigua s'escalfa, renteu i talleu el carabassó (o les pastanagues) en rodanxes gruixudes (2-3 dits d'ample). Afegiu el carabassó a l'olla. Peleu i talleu les cebes i les patates en 4 trossos i afegiu-les també a l'olla. Quan arribi al punt d'ebullició poseu-hi la sal i l'oli al vostre gust i deixeu que bulli durant uns vint minuts, fins que la verdura sigui fàcil de partir amb una cullera. Retireu l'olla del foc, poseu la verdura sense el brou en un recipient apte per ser triturada amb la batedora (Minipimer) i tritureu-la.
Ara tenim dues opcions, tant si ha quedat molt espessa com si no, podem afegir-hi llet al nostre gust o bé, si la llet no ens agrada gaire i és massa espessa, podem posar-hi el brou de la mateixa verdura que ens ha sobrat.
A més, també podem posar-hi per sobre una mica de formatge.
Apa, a llepar-se els dits!!!


Amb el brou sobrant també podem preparar-nos pel següent àpat una bona sopa.

dijous, 15 de febrer del 2007

Pizza congelada

Ingredients (per a 2 persones):
+ 2 pizzes congelades

Preparació:
Seguiu les instruccions del fabricant de les pizzes. Normalment caldrà escalfar el forn fins que assoleixi una temperatura d'uns 220º i aleshores posar-hi una o ambdues pizzes durant uns 10 o 15 minuts (si només en poseu una, haureu de repetir l'operació amb l'altra, però no caldrà tornar a escalfar el forn). Segurament el temps de cocció serà més curt si el forn té ventilador (i està activat).

A tenir en compte: Si poseu la pizza a sobre la reixa us quedarà més cruixent que si ho feu a sobre la safata.